maanantai 20. toukokuuta 2013

Timoa ja Siikliä multiin

Koskaan aiemmin en ole perunoita koettanut kasvattaa parvekkeellani, mutta nyt ajattelin kokeilla. Työtoveriltani sain Timoa ja Siikliä, kiitos hänelle. Kodin terrasta hain pajusta tehdyt muovitetut istutusastiat. Samalla ostin myös turvemultaa, jota suositeltiin jollain sivustolla perunoille. Mukaan tarttui myös miniruusuja, olivat vain 1€ kpl (kyllä, minussa asuu pieni Sulo Vilen) sekä tarjous tapettia. Pienehköjä ongelmia tuotti saada tavarat pyörällä kotiin, korit olivat melko isoja ja 50 l turvemultasäkki lisäsi haastetta. Ensin koetin itsekseni saada säkkiä takahäksälle ja muita tavaroita kuormattua pyörän päälle, mutta en onnistunut. Ei auttanut muu kuin soittaa Teräsmieheni apuun. Vaikka nopsaan tulikin, niin minä, sisukas hätähousu, olin jo kammennut turvemulta säkin ja muut tavarat pyörälleni tukevasti. Pyörä piti kyllä taluttaa kotiin, oli niin kuormassa :)

Istutusastioiden pohjalle nakkasin soraa, päälle noin 20 cm turvemultaa, perunat sinne ja päälle vielä turvemulta. Ja sitten vettä perään. Nyt vaan odottelemaan maukkaita pottuja :)



Ruusut istutin puiseen viinilaatikkoon, jossa alkukeväästä oli krookuksia, jokin aika sitten tulppaaneja. Nyt minulla on ruusutarha parvekkeellani <3




Viime viikolla siirsin intiaanimintun parvekkeelle ja selkeästi se sai siitä innostuksen kasvulle.



Tosin kovin vaatimaton vielä on hän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti